Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Meget i sløyd

Meget i sløydUtgivelser

Utgivelsesdato: 1. september 2008

2008: Spinner Records SRXCD 2019 (CD)
2015: Spinner Records SRXLP 2027 (LP)

Sporinfo

1. Sånn er’e bare
2. Det var i -68
3. Han hadde båt
4. Å få dagen til å gå
5. Sitter her og har det på G
6. Springar etter mere øl (i form etter Grete Roede)
7. Det står skrevet i grøfta
8. Sett deg i armkroken min
9. Dobbeltsidig tape
10. Plopp
11. Kom, da!
12. Sentralbord-sangen

Trivia

Anmeldelser

DAGBLADET v/ Fredrik Wandrup

Det kan argumenteres for at CD-en «Kjekt å ha» (1989) er Øystein Sundes musikalsk mest fullendte. Det ble spilt inn i Nashville med musikere som Jerry Douglas på dobro, Béla Fleck på banjo og Mark O’Connor på gitar. Pluss Sunde selvsagt, en av Norges mest virtouse gitarister. Resultatet var et countryalbum i særklasse, en slags innfrielse av løftene som lå i Sundes 60-tallsprosjekt «Christiania Fusel & Blaagress».

Denne plata er lagd i forlengelsen av «Kjekt å ha», men med norske musikere. Terje Kinn på banjo, Stein Bull-Hansen på mandolin, Øystein Fosshagen på fele, Knut Hem på dobro og «Knerten» Kamfjord på bass gjør alle en faglig sterk innsats på dette albumet. Sunde løfter hatten til tradisjonene med egne versjoner av den tradisjonelle «Sitting on top of the world» og «Rolling in my sweet baby’s arms» av legendariske Lester Flatt, kjent som parhest med Earl Scruggs, en duo Sunde så live for over 40 år siden.

Mange av hans egne sanger går i samme stil og innbyr til lekre solopartier. Bluegrass er på mange måter rootsmusikalsk jazz, med stort spillerom for improvisasjoner.

De fleste av tekstene holder høy kvalitet. «Han hadde båt» er en stilsikker fortelling om en turbokapitalistisk kriminell, bygd inn i en ramme av klokkeslett, som et symbol på tidspress også kalt «logistikk». Låta byr også på en hommage til de to store i norsk viseverden, Vidar Sandbeck («Pengegaloppen») og Alf Prøysen («Julekveldsvise»).

Den mer tenksomme Sunde kommer fram i «Det står skrevet i grøfta» og «Plopp». I «Springar etter mere øl» får vi Sunde på sitt mest surrealistiske i formuleringer som denne: «… da nyser du, og så nyser jeg / jeg vet ikke hva det kommer ratt- / kjelke har jeg hatt siden folen var et føll, / jeg tar en springar etter mere øl». Meget pluss, både i tekst og musikk.

2. september 2008. Terningkast fem.