Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Årets cabaretsuksess Øystein og Ivar

Det som var et underholdningseksperiment er blitt en suksess. I et år har det sprelske radarpar Øystein Sunde/Ivar Medaas fartet Norge rundt med sine «Krumspring og andre stavhopp». Alt etter mønster av de berømte svenske krog-show, som hittil har vært et ukjent begrep i Norge.

Og suksessen har faktisk vært så stor at Anne Karine Strøm og Dag Spantell legger ut på turné etter jul med en lignende kabaret.

Men nå Øystein Sunde/Ivar Medaas. Det elleville underholdningspar debuterer først den 24. i Oslo. Men sin kabaret spesialskrevet for restauranter.

Selv karakteriserer de seg som to durabelige kjeftesmeller i melodiøs disputt. Med repertoar som spenner over NRKs femtiårs-jubileum, innbefattet radio- og TV-profetene som får ymse spark og ord og toner.

TV-opptak

Etter hvert gikk det så langt at «søta bror» fikk snusen i prosjektet og inviterte herrene Sunde og Medaas til Liseberg for radio-opptak. Noe som igjen resulterte i TV-opptak som sendes i svensk fjernsyn utpå høsten. Norsk TV har imidlertid ikke reagert ennå. Og nå har showet gått i et år.

– Det største problemer har vært å finne ut hvem som skulle være stjernen av oss, sier Øystein Sunde. – Vi er jo like PR-kåte begge to, og vi fant etter hvert ut at det beste måtte bli at vi kjeftet på hverandre i en munter tone gjennom hele forestillingen.

Pinlig

– Men en ting skal sies om Ivar. Han har så kort arbeidstid at han må bruke blitzpære i arbeidslampa. Det har vært ganske pinlig hele tiden. Folk har forlangt ekstranummer, men vi hadde ikke mer på repertoaret. Det er da man må sette i gang med gode repriser, sier han.

– Merkelig nok har det vært litt av et problem å finne et egnet sted for slike arrangementer i Oslo. Vi har vært på utkikk etter et intimt sted, hvor folk ikke først og fremst kommer for å spise og drikke. Man skal også være interessert i underholdning, sier Øystein, som for øvrig legger de siste kulene i bøssa før han avslutter sin tradisjonsrike høstjakt.

Torsdag er han på plass i Oslo med Medaas ved sin side.

(Øyvind Brigg, VG 20. september 1976)