Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Milliontap for Sunde

Gitarkamerat Øystein Sunde kan ha tapt over en million kroner på pengeplassering i forsikringsgiganten Lloyds i London. – Sure penger å betale, men jeg har økonomisk ryggrad til å bære det, sier Sunde til Aftenposten.

Sammen med en rekke andre norske privatpersoner ble han i 1988 medlem i Lloyds. Det viste seg å være på et maksimalt uheldig tidspunkt. Lave forsikringspremier og høye utbetalinger har påført selskapet store tap de to siste årene.

For å bli medlem i Lloyds må man bl. a. tilfredsstille et krav om en formue på minst 100 000 pund, ca. 1,1 millioner kroner. Frem til 1988 kunne Lloyds-medlemmer som hadde stilt formuen sin som garanti, få en avkastning på 15-20 prosent. Når tapene kom, måtte imidlertid garantien innfris.

– Over millionen

Øystein Sunde , som er en av Norges mestselgende plateartister, vil ikke ut med hvor mye han har tapt. Men ifølge Aftenposten kan beløpet til sammen for i fjor og i år komme på over en million kroner. Det kan også bli tap neste år.

– Jeg var klar over risikoen, men ante ikke at konsekvensene kunne bli så alvorlige. Vi stolte på rådgiverne våre, sier Sunde. Han ble vervet gjennom formidlingsselskapet Fidentia.

– Medlemsskapet har jeg beholdt, og jeg tror på en positiv utvikling de nærmeste årene.

Om halvannen uke offentliggjøres Lloyds-regnskapene for 1989. Ifølge kommentatorer er det ventet et gigantunderskudd på bortimot 20 milliarder kroner.

(Av VG 4. juni 1992)