Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Et gjensyn på scenekanten

«Lille Grethe» fikk en treukerskontrakt med Dizzie Tunes her i Tønsberg i 1972 – nå har samarbeidet vart i 20 år!

– Jeg har ikke angret en dag – og elsker gutta mine mer enn noensinne, smiler Grethe Kausland mot Yngvar Numme og resten av Dizzie-gjengen. I kveld er det première på jubileumskavalkaden «20 år fra scenekanten» – en skikkelig mimreforestilling hvor også Benny Borg og Øystein Sunde er med på laget.

Har pussa tenna

– Jeg har pussa tenna til New Yokke, sier Yngvar Numme, som har børstet støv av sine glansnummer fra 20 år tilbake i tiden. «På scenekanten» het showet i 1972.

– Det er mange nummer som er helt ubrukelige i dag, men vi har spritet opp en del gamle perler, og har med mye stoff fra «Memories of Music», som gikk for 650 fulle hus etter premièren i 1979.

Av totalt åtte Dizzie Tunes-show er det bare «Festsprell» (1990) som ikke har hatt première på Klubben Hotel i Tønsberg.

– Vi liker oss her, og har vel egentlig bare ført tradisjonen videre siden den gang Rolv Wesenlund og Harald Heide-Steen jr. begynte med sommerrevy her i 1969, sier Yngvar Numme.

Kjent stil

Benny Borg trekker i sitt velkjente Elvis-kostyme og skjelver med beina i kjent stil, slik han har gjort det 1200 ganger før …

– Kostymet er ikke sydd ut en eneste gang, forsikrer Benny. Han hoppet inn på Dizzie-laget i 1974 for et fire ukers engasjement, som nå er blitt til 18 år. En skjeggete Øystein Sunde var med i ensemblet i 1972.

– Jeg ksal ikke mimre, men pludre og kose meg litt, sier Sunde og trår til med sin sensurerte «Frøken Bibelstripp» fra scene kanten i kveld. Det handler om gospeljenter med puppa i været.

PS! Dizzie Tunes har spilt sammen i 33 år. – 50-årsjubileet tar vi på gamlehjemmet, gliser Yngvar Numme.

(Av Anita Fleime Syversen, VG 30. juni 1992)