Viser i trengselUtgivelser

1972: Flora TNBL-887 (LP)
2007: Triola TNBL 887 CD (CD)

Sporinfo

Side 1

1. Fire melk og Dagbla’ for i går (Øystein Sunde)
2. Allentown Jail (S. & E. Kvambe)
3. En drømmers verden (Finn Kalvik)
4. The Plastic Jesus (The Young Norwegians)
5. The Badwoman and the Automobile (The Young Norwegians)
6. Inga Litimor (Hege Tunaal)
7. Vårteikn (Lars Klevstrand)
8. The Flowers Never Bend (Bjørn & Ulf)

Side 2

1. Feelin’ Groovy (Bjørn & Ulf)
2. Andpust-Olga (Øystein Sunde)
3. Finne meg sjæl (Finn Kalvik)
4. Brunkebekken (Kari Svendsen)
5. Koreansk teater (Jon Arne Corell)
6. The Little Flower (Peter Skodbo)
7. Fløytelåt (Lars Klevstrand)
8. Du skal ikkje sova bort sumarnatta (Kinsfolk)
9. Tusen plommer (Hege Tunaal)

Dolphins viseklubb ble startet i 1966 for å dekke behovet for et rent visemiljø. Riktignok hadde andre klubber i Oslo på et tidlig tidspunkt en del visesang – men det var bare en del av mange aktiviteter – Dolphins skulle bli et rent viseverksted – møtested for viseinteresserte og et utgangspunkt.

Da plateopptakene ble tatt for noen år siden var det litt av en oppgave å velge ut deltagere blandt de mange aktive i klubben. Arne Bendiksen tok noen prøveopptak på det såkalte Store Dolphins, hvorefter det ble opptak i studio. De som ble valgt ut til å delta skulle representere noe av gjennomsnittet i type viser som ble sunget på Dolphins og denne plata er altså resultatet.

Innsunget på bånd lenge før enkelte av dem hadde blitt berømtheter og barometerklatrere av rang. Noen utøvere har sikkert skiftet litt både i stil og ferdighet – men det gjør ikke platen mindre interessant.

OLE HAUKI

Opptakene er gjort i mai 1968 i Arne Bendiksen A/S Lydstudio
Studiotekniker: Jan Erik Kongshaug
Covertegninger: Bjørn Morisse
Produsent: Ole Hauki

Arne Bendiksen gjorde disse opptakene med en rekke visesangere som spilte på Dolphins viseklubb i Oslo på slutten av 1960-tallet, og ga ut opptakene på denne platen uten artistenes tillatelse i 1972.

På omslaget står det at Øystein Sunde deltok med «Glymdrott» og «Astma-Anne». «Glymdrott» ble ikke med da platen endelig ble trykket, og «Astma-Anne» skiftet tittel til «Andpust-Olga» på en etikett som ble klistret over den opprinnelige sporinformasjonen på omslaget. Imidlertid ble «Glymdrott» med på CD-utgaven som ble utgitt i 2007.