Nå er begeret nåddUtgivelser

Utgivelsesdato: 1. mars 1999

1999: Spinner Records GTXMC 2015 (MC)
1999: Spinner Records GTXMD 2015 (MD)
1999: Spinner Records GTXCD 2015 (CD)
2017: Spinner Records SRXLP 2015 (LP)

Side A

1. Folk til slikt
2. Datterdattera
3. Sokka mine
4. Engelsk bil
5. Lagt det på et lurt sted
6. Kulingbarsel

Side B

1. Peiling på seiling
2. Alt går i stykker
3. Snøfreser’n
4. Kantslått
5. Så det, så!
6. Nå er begeret nådd

Omtale

Inspirasjonell takk til: Frank Beck og Knut Hallan, Ivan Hauge, Anders Holth, Tom Hovde, Tor Hjalmar Johannessen, Erling Neby, Viggo Sandvik, Ole Martin Støwer, Audun Tylden og Radioballetten: Einar Hagerup, Johnny Sareussen og Åge Westgårdsrønningen.
Platen er produsert av Johnny Sareussen, Audie Ashworth og Øystein Sunde. Innspilt i Fagerborg Studio 1997 til 99, og i Masterlink Studios i Nashville i april 1998. Teknikere i Nashville: Chad Haley og H. David Henson. Tekniker i Fagerborg Studio: Per Sveinson.
Takk til: Alle artister og musikere i inn- og utland som har bidratt til plata, til Audie Ashworth for noen fantastiske dager i Masterlink Studios i Nashville, til Johnny Sareussen for å ha loset denne produksjonen frem til ferdig skive, og til Knut Hallan hos Roadster Square for velvillig utlån av Morgan +4 til omslagsfotografering. Med aluminiums-kledning på tre-chassis, forstilling fra 1911, vind i håret, snørr i bartene, flyverbriller og skinnhjelm, er det vanskelig å finne noe som er så veldig mye morsommere å kjøre, på fire hjul og i lovlige hastigheter.

Mastering: Ola Johansen og Morten Lund, Masterhuset. Omslagsfoto: Tor Kvello. Design: RBG.

Øysteins gitarer: Fender Telecaster Custom Shop -93, Schecter Tele -83, PRS Signatur Series -86, Gretsch Country Gentleman -71, Alembic baryton gitar -93, Martin D18 -37, Taylor K22 -92, Rodriguez (klassisk gitar) og Magic Tone (sveivegitar) -71. Og forsterkere: Matchless «John Jorgensen» og Fender Vibroverb.

Trivia

VG-listen: 10 uker fra uke 10/1999 til uke 19/1999 – oppnådde en førsteplass.

Anmeldelser

ADRESSEAVISEN v/ Trygve Lundemo

Når man tenker over det, er Øystein Sunde en ganske uvanlig artist. Derfor er det synd at han utgir ei plate som er så veldig vanlig.

Det uvanlige ved Sunde er først og fremst at han i alle år har vært en rask og leken gitarist, samtidig som han har hatt en egen evne til å lage uttrykk som er blitt omkved på folkemunne. «Mårn, dø», «Kjekt å ha» og så videre. Han har alltid hatt det både i fingrene og i kjeften. Problemet er at når man har vært fingerferdig og kjapp i kjeften så lenge, møter man før eller senere et krav om fornyelse. Nå er Sunde kommet dit. «Nå er begeret nådd» er altså en tittel som passer godt.

Det finnes to, tre gode låter her, men stort sett går det på tomgang i høyt turtall. Sunde gjentar de samme musikalske og tekstmessige frasene som vi har hørt i 25 år. Tekstene kan for så vidt være underholdende, men denne plata fortoner seg som ørten nye versjoner av den eldgamle «Jaktprat». Sunde og hans meget habile medmusikanter spiller både bluegrass, country, blues, irsk og norsk folkemusikk og gammeldans, men hvis ei standard Øystein Sunde-plate skal fungere, må det være noen låter og noen uttrykk som griper tak i deg. Det mangler her.

2. mars 1999