– Det er klart det er moro å få slike priser, selv om de er kommersielle og ikke noe kvalitetsbevis. En må si at slikt absolutt styrker selvtilliten, sier Øystein Sunde etter overrekkelsen av VGs Sølvskriv for 10.000 solgte eksemplarer av singelen «Jaktprat». Høytideligheten fant sted i Bonanza, der Øystein i kveld avslutter en måneds engasjement, sammen med sine spillevenner i Christiania Fusel & Blaagress.

– Selv er jeg ingen ivrig jeger, men far min har vært en god inspirasjonskilde til «Jaktprat». I enhver jakttid er han å finne i skogen med geværet i anlegg og jeg har vært hans følgesvenn noen få ganger. Så litt bakgrunn har jeg for å harselere over jegerne.

På heltid

24-åringen er med «Jaktprat» og albumet «1001 fnatt» blitt en ettertraktet soloartist, men har på ingen måte i tankene å forlate Fusel & Blaagress.

– Nå er jeg musikant på heltid – lever av det uten å bli altfor fet. Foreløpig er det meningen å slutte med så omfattende virksomhet om to år. Hva som siden skjer får tiden vise.

Øystein skiller seg ut med sine boblende tekster om hverdagslige episoder. Men så underlig det enn høres – Harald Sæverud er også på repertoaret. Han har omsatt «Rondo amoroso» til gitar og ved siden av leser han «Glymdrott» – en nasjonalromantisk fleip skrevet av Svein Erik Børja. Ingen ting er i veien med allsidigheten der i gården.

Høy stemning

Øystein forteller til VG at han til høsten kommer med et nytt album – men først kommer en single. Dessuten er det planer om et album for hele Christiania Fusel & Blaagress.

Det var stemning til godt oppunder taket og fortjent hyllest fra publikum da Øystein Sunde og Mikkel Aas fra Norsk Phonogram mottok VG-trofeet i Bonanza. Samtidig var også Arbeiderbladet på plass med sin «Norske Sølvplate» for 25.000 solgte eksemplar av albumet «1001 fnatt».

(Svi, VG 27. februar 1971)