Om De ikke alt skulle ha forstått det, skuer altså Deres øyne CHRISTIANIA FUSEL & BLAAGRESS, gruppen som vi skal få høre under søndagsarrangementet i festivaluken. Christiania Fusel & Blaagress har gjort litt av en kometkarriere med sin høyst særpregede look og sin ikke mindre særpregede uttrykksform. Jentene opptrer i maxiskjørt og guttene i norsk cowboy-buserull. Musikken deres kan ligne på Western, men ifølge gruppen er det «Blågress-musikk», ikke western.

Fredrik Wibe heter gutten til venstre. Han spiller bass, har lært det flott siden jul. Anne Kristiansen stryker det nødvendige underlaget på fiolin. Både hun og Gerd Gudding spilte tidligere i pikeorkesteret på Vestheim, og hadde ikke opplevd blågresset før de kom i kontakt med gjengen. Men de synes det er gøy å være med. Gerd spiller blågress-solo på fele. Jenta til høyre heter Kari Svendsen og behersker munnharpe og banjo. Kåre Scanche heter den ene gitaristen og den andre heter Øystein Sunde. Den sistnevnte lager alle arrangementene. Det er han som skriver de norske tekstene også. De som ikke skrives ned, krangler de seg frem til på øvelsene, heter det.

Ideen til gruppen fikk Kari og Øystein i viseklubben «Dolphin». Der jammet de sammen, og plutselig var det helt blågress. De har også med et spesielt bluegrassinstrument, som de har kalt ompaphon. Det består av kubjelle, bært-bært, ringeklokke og startpistol. Tre norske plateselskaper har vært ute etter gruppen, men foreløpig har de ikke bestemt seg. De øver trutt, og det går stadig framover. Vi gleder oss til å se og høre.

På førstkommende mandag begynner det åpne forhåndssalget av billetter til festivalen i kinoen, til de vanlige billettsalgtider. Da kan en sikre seg plass både på jazzarrangementene og de seriøse innslagene i årets festival.

(Romsdals Budstikke 19. juli 1968)