Full fres med Øystein Sunde! Den munnrappe artisten går gjerne amok med snøfreseren, men innrømmer at han ikke har peiling på seiling..!

Snømåke, måke snø – du måkke finne på å måke snø… Øystein Sunde (52) er tilbake med nye slagere, og har forhåndssolgt 50.000 plater av sitt nye album «Nå er begeret nådd».

– Jeg er blitt en villmann bak snøfreser’n, spøker Øystein Sunde, og setter opp tempoet så snøføyka står. Den populære artisten og humoristen er langt fra noen nybegynner når det gjelder å måke snø.

– Vi som bor på landet er vant til å frese, skjønner du. Men det er ikke alltid jeg får den til å gå, forklarer Sunde. Men han er skuffet over de små snømengdene på hjemstedet Skarnes.

– Vi bor lavere over havet enn Lambertseter i Oslo. I de siste årene er det mest regn som har kommet fra himmelen. Nå er det full fres mot vår, sier han.

Lang ferie

Sunde legger ikke skjul på at han inspireres av hverdagslige ting som enten han, eller kjente, har opplevd. Han forklarer oppholdene mellom hver plate med at han ikke skriver så raskt.

– Og det tar på kreftene å holde på med både plate og revy samtidig, sier Sunde. Siden i høst har han og Halvdan Sivertsen hatt show på Dizzie Showteater i Oslo. Forestillingen har vært en enorm suksess, men det er blitt litt mindre tid til kona Gudrun og barna Turid (17) og Torbjørn (15).

– Jeg gleder meg til å få litt fri, og drømmer om en lang sommerferie, sier han. Men det blir neppe seilferie. Øystein Sunde har ifølge sine elleville tekster nemlig ikke peiling på seiling..!

(Celine I. Aagaard, Se & Hør nr. 14/1999)