I kveld starter Gitarkameratene showet alle snakker om. På førpremieren i går kveld var Dagbladet så heldige å få en smugtitt på det etterlengtede comebacket.

I en fullsatt sal på Dizzie Showteater fikk spesielt inviterte gjester nyte ekte vare da Gitarkameratene leverte en smakebit på sitt comebackshow i går kveld. Firerkvartetten åpner for alvor den etterlengtede miniturneen i Trondheim og Olavshallen i dag, men Dagbladet var så heldige å få en liten smugtitt i går kveld på hva gamlegutta har på trappene.

I god og ekte Gitarkamerat-stil serverte de fire høydepunkter fra sine respektive karrierer foran en fullsatt sal. Lite vitnet om de 16 åra det er gått siden de sist samstemte strengene.

Nå er de i gang

Øystein Sunde, Lillebjørn Nilsen, Jan Eggum og Halvdan Sivertsen sto like gitarkameratslig på scenen i går kveld som de gjorde inntil våren 1994 etter suksessår sammen på scenen. Kvartetten kom i og for seg sammen for å spille inn en Vidar Sandbeck-låt i 2003, men bortsett fra det har de ikke stått sammen på scenen siden våren for 16 år siden. Fram til nå.

Lillebjørn Nilsen sa til Dagbladet tidligere denne uka at han mener de har et bedre utgangspunkt nå enn da. Og en av Norges mest erfarne bookere, Per Osmundsvåg i Atomic Agency, sa til Dagbladet da comebacket ble kjent, at han tror Gitarkameratene er like store nå som da de ga seg, om ikke enda større.

Modne er de blitt, med en samlet alder på 240 år. Billettene til de annonserte konsertene er revet vekk. Folket har ikke glemt de «ekte» Gitarkameratene, noe som var helt tydelig i går kveld.

Kan bli mer

Siden januar har de øvd sammen. Bare noen små detaljer i starten av konserten bar preg av at det er en stund siden sist de sto sammen på scenen. I det nærmere to timer lange showet serverte de den ene perlen etter den andre til allsang og trampeklapp. Gutta var tydelig glade i å se hverandre igjen og utover i konserten var de tilbake til gode gamle gitartakter.

Jan Eggums «En natt forbi», Halvdan Sivertsens «Kjærlighetsvisa», Lillebjørn Nilsens «Så nære vi var» og Øystein Sundes «Skal det være noe mer før vi stenger» ble alle tatt imot med jubel og glede i salen.

Musikalsk gikk de hver til sitt etter seks-sju hektiske år sammen. Sceneeier av Dizzie Showteater, arrangør, manager og bakmann Jørg Fr. Ellertsen har tidligere uttalt at det kan bli til flere konserter og eventer i sommerhalvåret, mellom mai og juli. Dette kan opplagt være starten på et hektisk år for de gode gamle Gitarkameratene.

(Trine Høklie Jonassen, Dagbladet 17. mars 2010)