Visesanger, ordspillmaker og gitarkamerat Øystein Sunde (60) er tildelt Leif Justers ærespris.

Sunde dagpendler for tiden til Oslo hvor han spiller «Sånn er’e bare» i Dizzie for utsolgte hus. Selv er han overveldet over å bli tildelt dette hederstegnet.

– Er du kommet i alderen for prisutdelinger?

– Jeg har ikke hørt på makan! Det var veldig koselig å få selveste Juster-prisen, sa Sunde til Glåmdalen rett etter overrekkelsen i Teaterkjelleren, det vil si kjelleren i Centralteatret i Oslo. Vi fikk snappet ham rett foran nesa på NRK Østlandssendingen.

– Det var pressefolk og kamera på alle bauer og kanter. Jeg tror sannelig Dagsrevyen var der også…

Aldri sammen

Selv arbeidet han aldri sammen med «Lange-Leif», eller Leif Juster, landets kanskje høyest elskede revypersonlighet etter krigen. Legendarisk for den smågale sketsjen «Mot norrrrmalt».

– Han var for gammal og jeg var for ung, sier Sunde.

Leif Justers ærespris er tidligere utdelt til blant annet revyartistene Siw Anita Andersen, Brede Bøe, Brit Elisabeth Haagensli og Andreas Diesen. Dag Frøland holdt en liten tale til Øystein Sunde og mente han i dag er som et klenodium å regne.

– Hvor mange entertainere greier å fylle opp et teater med et enmannsshow i dag? Øysteins show var imidlertid en av de største teatersuksessene i Oslo i fjor høst, sa Frøland til vg.no.

Rally

For mannen bak «Engelsk bil» og «Super-SS-Rally-GT-Fastback-Hardtop-Sprint» ville kanskje Rally-VM ute i skogen vært å foretrekke nå, men:

– Jeg speller i Oslo hele helga. Rally-VM har nok kjørt fra meg. Det blir vel som å se på utfor. Zoooom, så er bilene borte, sier Sunde og smiler.

Og i kveld står han og bandet «Meget i sløyd» på scenen i Dizzie igjen. Alle helger fram til påske er utsolgt.

(Anita Krok, Glåmdalen 15. februar 2007)