Øystein Sunde serverte sinnssykt bra gitarspill, opplagte musikere og gamle vitser til et feststemt publikum da Biorama fredag var fylt til randen og vel så det.

HOLMESTRAND: Visesanger, bluesgitarist, banjo-virtuos og vitsemakeren Øystein Sunde hadde raskt taket på publikum da han sammen med fire musikere gjestet Holmestrand fredag kveld. Stemningen blant de over 440 tilskuerne i salen var høy allerede lenge før Sunde gikk på scenen. Det lovet bra.

Solid band

I løpet av konserten utspilte det seg en kappestrid på scenen – en strid som sto mellom Sundes overutviklede, rappe kjeftesmelle og de lynraske fingerspissene hans på gitarhalsen. Det var absolutt det sistnevnte som gikk seirende ut av striden. At Sunde er en av Norges, ja kanskje en av verdens beste gitarister ble klart, og det var ikke smågutter han hadde med seg i bandet heller. Ekstra morsomt var det for holmestrandinger å se at det var Bullmilks egen Hans Grossvold som spilte banjo.

Gammelt nytt

For folk som ikke tidligere har hørt Sunde i levende live, ble konserten et verbalt og musikalsk fyrverkeri preget av ordkløyveri og syrlige kommentarer til publikum som dristet seg ut i løpet av konserten. De som tidligere har vært på konsert med Øystein Sunde, derimot, fikk ikke servert mye nytt. Gamle sanger og gamle vitser preget den halvannen time lange konserten. Men det skal være sagt – Øystein Sundes melodier og tekster tåler å bli framført i lang, lang tid framover.

(Marie Olaussen, Jarlsberg Avis 13. november 2001)