Kunst- og musikkuka i Eidskog er i full gang, og søndagens konsert i Eidskoghallen med en meget opplagt Øystein Sunde som det store trekkplasteret trakk nærmere fullt hus.

KONSERT: Eidskoghallen, Skotterud
Publikum: Nesten full sal, d.v.s. 800.
Medvirkende: Øystein Sunde med band. Eidskog Janitsjar og Eidskog Skolekorps.
Dirigent: Lennart Klaxmann.

Konserten begynte med en egen avdeling hvor Eidskog Janitsjar og Eidskog Skolekorps med sin dirigent Lennart Klaxmann framførte blant annet «When the Saints Go Marching In», «En sommer er over» og «Just a Gigolo / I ain`t got Nobody». Dirigent Klaxmann er nok en av årsakene til at disse korpsene spiller bedre enn noensinne, både hver for seg og sammen. Samspillet var det ikke noe å si på, og melodiene satt som de skulle og høstet velfortjent applaus.

Øystein Sunde begynte sin avdeling med eget band sammen med hornorkestrene. Det er en liten prestasjon i seg selv at to orkestre tør å begi seg ut på en musikalsk vandring sammen med raske Sunde.

Både på gitar og verbalt skal det noe til å følge hans tempo. Men «Gammel Amazon», «Ambassanova», «Smi mens liket er varmt» og velkjente «Du må’kke komme her» satt presist uten noen form for feilskjær. Godt gjort!

Etter samspillet med orkestrene satte Øystein Sunde i gang for fullt. Kjappe, humoristiske kommentarer mellom melodiene i tillegg til hans velkjente sang- og spillestil dro med seg hele salen.

Både med sitt meget dyktige orkester og helt alene på scenen viste han til fulle at han er en musikalsk artist få kan måle seg med. Instrumentale melodier og velkjente Sunde-viser kom som erter ut av en sekk.

Humoren satt i høysetet denne kvelden, og Sundes monolog om våre forfedre vikingene og de gamle konger fikk hele salen til å hyle av latter. Så moro har det aldri vært i Eidskoghallen! Alt i alt en profesjonell og publikumsvennlig konsert som arrangørene Eidskog Janitsjar og Eidskog Skolekorps kan si seg meget godt fornøyd med.

(Hans Dyblie, Glåmdalen 29. oktober 2001)