Selv i den mest hektiske revyhøst i hovedstaden makter Øystein Sunde å selge 32 utsolgte hus i Dizzie Showteater i Oslo. Og det før teppet har gått opp i kveld for premieren på «Øystein Sunde…og vel så det». Selv lover han å bidra med både verbalhumor og musikk.

Det siste løftet kommer formidlet via artistformidler Anita Nyhagen.

Sunde har selv sagt at det er vanskeligere å være morsom enn å få folk til å grine. Om Sunde gråter når han ser Animal Planet er uvisst, men han sier i hvert fall til Dagbladet at en smule irritasjon ble vakt fordi disse programmene kun handler bare om hvor farlige dyr er. Store hoggtenner og gift har de også. For hvorfor har ingen laget et TV-program om den harmløse skapningen boltiten? Dermed var det gjort, og boltiten får sin sang av Sunde i showet.

Ordenes pris

Musikk og verbalhumor fordeler seg omtrent likt, får vi vite. Et annet tema er den grimme erkjennelse av å møte seg sjøl i døra. Selvsagt blir det også historier fra Skarnes og omland.

Ikke bare publikum setter pris på gitarvirtuosen fra Skarnes. Han fikk også «Språklig samlings Litteraturpris» i 1995, og «Leonardstatuetten», som er revyforfatter-foreningens ærespris, i 1997. Han har også mottatt Edvard-prisen 2000, som er Tonos ærespris for beste tekst til musikk.

Fram til jul

– Øystein vil spille forestillingen på Dizzie Showteater i hvert fall fram til jul – og vel så det, opplyser Anita Nyhagen.
De resterende i «…og vel så det» er Olga Konkova (piano/trekkspill), Stein Bull-Hansen (gitarer), Eldrid Johansen og Karianne Kjærnes (kor), Olaf «Knerten» Kamfjord (kontrabass) og Knut Hem (dobro og trommer).

(Anita Krok, Glåmdalen 11. september 2002)