Nå vil loven om alle tings iboende faenskap bli proklamert i norsk TV. Øystein Sunde la seg forleden i selene sammen med Roald Øyen, og 22. september presser Sunde og tilhørende forryktheter seg inn i de mange stuer.

Og hvorfor faenskap? Se, loven er Øysteins og skyldes hans redsel for tryllekunstnere og deres lurerier. Derfor er Tore Torell med i showet og står for flere innslag. Han eier da også en viss sans for Sundes ablegøyer.

Tre kvarter til ende skal Øystein underholde, og han akter ikke å gå på akkord med sine merkverdigheter. Det skifter mellom tradisjonell moro – A4-humor, kaller han det selv – og de bisarre, småtullete innfall. Det blir noen få nye viser og mange gamle som dels sammenfattes i et potpurri.

– En ting som lenge har opptatt meg er den grammatiske regel om omlyd i flertall. En Bull, flere byller, en Sunde, flere synder, så å si, humrer Øystein.

Og kanskje er det for svorne Sunde-tilhengere synd at han i herværende show skjeler en dott for mye til familiens skjød. Man forventer jo så mangt av en humorist i Sundes klasse. Showet er spekket med morsomheter, men mange av dem er oppkok. Men nettopp derfor vil han nok skjemte seg lukt inn i lørdagssofaen. Man sitter følgelig igjen med et inntrykk av at Sunde også er en dugelig forretningsmann.

– Alle ideene er mine. Jeg har holdt på med dem en stund, kommenterte han nemlig etterpå. Dessuten har han tatt opp en del filmer med 8 mm. Forskjellige gags som NRK betjener seg av, og således får vi filmscener med Sundes Super-SS-Rally-GT, og en del annet.

Av gjester frambyr han Ålesundgruppa Smergel og Grethe Kausland. Men de gjør ikke så mye av seg. Dette er først og fremst Øysteins show. Og vi skal ikke underslå at det ble tatt opp i farger.

(Sjur Sandberg, VG 15. august 1973)