De gamle, originale Gitarkameratene gjorde et topp comeback i Olavshallen i Trondheim i går kveld.

De fire musikalske vennene Jan Eggum, Halvdan Sivertsen, Lillebjørn Nilsen og Øystein Sunde har ikke spilt sammen på seksten år. Det skulle man ikke tro. Det virket bare som de hadde vært på en langweekend borte fra hverandre.

Utstyrt med ti gitarer og en banjo samt et trekkspill og ei fele ble Gitarkameratene møtt med trampeklapp fra de entret scenen.

Gjensynsgleden var stor både på scenen og i salen. Folk kunne sangene og sang med.

Det var ikke noe nytt i konserten, bortsett fra et par tekstoppdateringer signert Sunde og Sivertsen. De aller fleste sangene i den nesten to timer lange konserten var nostalgiske gjenhør med de fires solorepertoar. Bortsett fra «Ambassanova» var det få sanger fra Gitarkameratenes korte karriere.

Slagerparade

De fire som skryter av å være 240 år til sammen, er ikke plaget av alderen. De serverer en konsert med slagere på rekke og rad:

Her er alt fra «Kjekt å ha», «På an igjen», «Fin frokost,». «Kor e alle helter hen», «Crescendo i gågaten» (med en ny engelsk og litt fransk tekst) til «Ryktet forteller», «Brudemarsj fra Lødingen», «Tanta til Beate», «Bysommer», «Heksedans» og «Vippetangens konditori». Slagerparade fra ende til annen!

Konserten ble krydret av morsomme historier om alt fra det første prøvehoppet for tusen år siden i Granåsen, til hypokondri og den vanskelige kjærligheten. Det var sarkasme, vidd og humor blandet med topp sanger fra fire av våre fremste artister som fortsatt har stemmene i behold.

Det var velklang fra første til siste gitartone med norske tekster og fire middelaldrende menn i storform.

Dette kan bli Gitarkameratenes andre vår!

(Kurt Bakkemoen, VG 18. mars 2010)