Nå er det dags igjen for Østen Warnebring og serien «I morron e de lørda» i svensk TV 1. En nyhet for våren er at redaksjonen håper å få med en «annerledes og sprø» trubadur i hvert program. Derfor innledes altså serien med Øystein Sunde, som skulle holde mål i så måte og som selvfølgelig er en glimrende musikalsk artist.

Programmet sendes fra restaurant Bolaget i Stockholm og er en musikalsk forestilling med alt fra swing til storbandspop. Det 18-manns orkesteret ledes av Lars Samuelson.

Så nå er det mulig riktig å svinge til på fredagskveldene. «I morron e de lørda» går på sitt fjerde år og har 21 sendte program bak seg. Utover våren kommer det nå fire programmer sammenlagt, som sendes hver annen fredag.

Skikkelig Oslo-mål

Øystein Sunde kommer ikke til å opptre i noen tillempet svensk form. Warnebring får skikkelig Oslo-mål til svar i sitt intervju (helt fritt asså) og det kan nok by på visse problemer for skåningen.

Sunde opptrer ellers med «Henry Ford», «Nå er cupfinalen over» og «Jeg ble full og gikk glipp av hele greia». Og vår «annerledes og sprø» trubadur ser fram til det hele med stor glede.

– Veldig moro å få være med i et så avslappet og fint program, sier han. – Har aldri spelt med så stort orkester. Å bli kompa av Rune Gustavsson og Janne Schaffer – det er jo ikke så verst. Behøver ikke spelle i det hele tatt, jeg da. Selve formen i programmer er fin, synes jeg. De er flinke til å lage programmer som er helt avslappet i Sverige.

Mer «krog-show»

For tiden farter Øystein Sunde land og strand rundt med Ivar Medaas. Deres krog-show er en stil vi ikke har hatt så mye av her hjemme ennå. En to-manns-cabaret som passer inn i de fleste restaurantmiljøer. Stilen tvinger seg nok fram av seg selv, for det finnes omtrent ikke lokaler igjen for cabaret og revy.

– Til sommeren bygger vi om litt. Prøver da å lage ting som passer mer for ute-show. Det er jo ikke akkurat så intimt på Rørosmarten som inne i en restaurant, avslutter Sunde, som for øvrig blir å finne i svenske folkparker i august og kommer ut med ny LP i mars, men først og fremst i kveld, altså, på svensk TV 1 kl. 21.35.

(Nina Bugge Øyen, VG 27. februar 1976)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.