Det som var et underholdningseksperiment er blitt en suksess. I et år har det sprelske radarpar Øystein Sunde/Ivar Medaas fartet Norge rundt med sine «Krumspring og andre stavhopp». Alt etter mønster av de berømte svenske krog-show, som hittil har vært et ukjent begrep i Norge.

Og suksessen har faktisk vært så stor at Anne Karine Strøm og Dag Spantell legger ut på turné etter jul med en lignende kabaret.

Men nå Øystein Sunde/Ivar Medaas. Det elleville underholdningspar debuterer først den 24. i Oslo. Men sin kabaret spesialskrevet for restauranter.

Selv karakteriserer de seg som to durabelige kjeftesmeller i melodiøs disputt. Med repertoar som spenner over NRKs femtiårs-jubileum, innbefattet radio- og TV-profetene som får ymse spark og ord og toner.

TV-opptak

Etter hvert gikk det så langt at «søta bror» fikk snusen i prosjektet og inviterte herrene Sunde og Medaas til Liseberg for radio-opptak. Noe som igjen resulterte i TV-opptak som sendes i svensk fjernsyn utpå høsten. Norsk TV har imidlertid ikke reagert ennå. Og nå har showet gått i et år.

– Det største problemer har vært å finne ut hvem som skulle være stjernen av oss, sier Øystein Sunde. – Vi er jo like PR-kåte begge to, og vi fant etter hvert ut at det beste måtte bli at vi kjeftet på hverandre i en munter tone gjennom hele forestillingen.

Pinlig

– Men en ting skal sies om Ivar. Han har så kort arbeidstid at han må bruke blitzpære i arbeidslampa. Det har vært ganske pinlig hele tiden. Folk har forlangt ekstranummer, men vi hadde ikke mer på repertoaret. Det er da man må sette i gang med gode repriser, sier han.

– Merkelig nok har det vært litt av et problem å finne et egnet sted for slike arrangementer i Oslo. Vi har vært på utkikk etter et intimt sted, hvor folk ikke først og fremst kommer for å spise og drikke. Man skal også være interessert i underholdning, sier Øystein, som for øvrig legger de siste kulene i bøssa før han avslutter sin tradisjonsrike høstjakt.

Torsdag er han på plass i Oslo med Medaas ved sin side.

(Øyvind Brigg, VG 20. september 1976)