En stjerne er født: Anne Karine Strøm. Tidligere status: Meget habil vokalist, pen syngepike. Ny status: Dyktig kabaretartist!

Det hele startet onsdag kveld i Studentersamfundet i Trondheim, da troikaen Øystein Sunde, Anne Karine Strøm og Ole Paus première-presenterte sitt musikalske show «Hallo i luken» med undertittelen «eller hverdagens helter».

Det ble en hel-munter 70-minutters opplevelse med alle de tre syngende i nye artistutgaver. Hver for seg hadde de renonsert på sin egenart for å lage noe helt nytt. Det lyktes til alt overmål. Glimrende tekster, finfine soloprestasjoner, men alle best: det ypperlige samspillet. Bange anelser om hva trestemt sang med Paus, Strøm og Sunde kunne bli, blåste de bort allerede med den feiende åpningssangen.

Den lette fleipen og den fine harsellas preget forestillingen. Det ble raljert over lekkasjesaker, forretningsbankene og det norske gravalvor. Høydepunktene var Anne Karines parodi på en western-vise, Øystein Sundes motebuksekjøp og hans kraftutbyggingsvise (Ona Sira/Sira Kvina på melodien «Buena Sera») og Paus’ uforlignelige Lars Gule-stev, for øvrig det eneste som ikke var skrevet for anledningen.

Alt i alt et show av de helt sjeldne, med tre toppartister. Og altså den store overraskelsen: Anne Karine Strøm.

Gled dere nå i Drammen, for fredag står Park hotell for tur.

(Odd H. Vanebo, VG 8. september 1977)