Første mann ut på en lørdag etter «Gjestespill», er den munnrappe tusenkunstneren Øystein Sunde. Tittelen «Øystein i fritt fall» antyder luftig TV-underholdning.

50 minutter skal vi tilbringe sammen med denne Odalens store sønn. For de som ikke vet det, så kan vi jo for n’te gang gjenta at Sunde flyttet ut av Oslo for et par år siden og slo seg ned på Skarnes, et par mil fra Kongsvinger.

Modell-fly

Som tittelen på dette programmet antyder, kan Sunde mer enn å synge – selv om det naturlig nok er det han er mest kjent for.

Trubadurens store hobby er nemlig modellfly-bygging, med en spesiell forkjærlighet for seil-fly. Han har faktisk en syvendeplass i NM i modellflying å vise til.

Øystein Sunde er litt usikker på hvordan han skal karakterisere TV-showet sitt: – Vel, jeg skal i hvert fall ha gjester og publikum i studio, og dessuten blir det en del filminnslag, sier han til VG.

Luftig

Sunde har i hvert fall lagt opp til et show med luftige opplevelser – hvor sang og musikk er viktige ingredienser. I studio har han med seg Mari Bjørgan, jusstudentenes eget band, Corpsus Juris, Terje Fjærns orkester og Sør-Odalens tempererte kor. Dessuten medvirker «sportsreporteren» Petter Lindbeck.

Det er for øvrig ikke bare TV-show som opptar Øystein Sundes tanker om dagen. Han er 0gså midt oppe i planlegging og skriving av et nytt show som skal ha première på ABC-teatret i Oslo i oktober.

Bra salg

Hvordan dette skal bli, er foreløpig en hemmelighet.

– Vi får se hvordan det blir når vi komer så langt som til premièredagen, sier Øystein Sunde.

– Hvem som skal være med, er ikke helt avgjort ennå. Sikkert er det imidlertid at Kari Svendsen, Ivar Medaas og jeg selv blir å finne på scenen.

Øystein Sundes siste LP «Hærtata Hørt» selger for øvrig bra om dagen og ligger faktisk på sjetteplass på VGs LP på topp denne uken.

(Jørn Pettersen, VG 12. mai 1979)