Med gård og grunn som bankgaranti har Øystein Sunde og kompanjong Ivar Medaas leid ABC-teatret til høsten. Her skal det bli revy, og 11. oktober går teppet opp.

– Man har kanskje ikke særlige nerver når man er 32 år, for dette er et dristig tiltak, Sunde!

– Ja, ikke snakk, jeg får frysninger når jeg tenker på det, sier Øystein Sunde og blinker med sine entusiastiske øyne.

Øystein Sunde og Ivar Medaas har gått sammen og leid ABC-teatret til høsten og skal spille 100 forestillinger. Penger er lånt i banken, og begge har stilt både gård og grunn som garanti for lånene.

Ferske fjes

– Nifse greier. Vi skotter bort på Øysteins hus og våger ikke tenke tanken ut.

– Dere skal også satse på ferske fjes, hvem er det?

– Det blir Mari Bjørgan og Kari Svendsen.

– ???

– Mari Bjørgan har blant annet markert seg på en Jahn Teigen-plate, og så var hun med på mitt TV-show. Kari Svendsen har du sett hver gang det deles ut Spellmannpris, der hun spiller munnharpe.

Teatersjef

– Hvem av dere blir teatersjef?

– Vi deler vel den jobben, tror jeg, vi trår til alle fire med hver våre oppgaver. Mari tar seg av kostymene og Kari tenker på dekoren. Dessuten har vi engasjert Jon Andreassen som regissør.

– Har du tenkt deg en ramme om revyen?

– Den blir for et bredspektret publikum. Ivar er en gammel revyrev og har stort publikum derfra, jeg selv stiller på visesiden og jentene tar seg av pop’en.

Oppe på skriveloftet til Øystein Sunde er det et ubeskrivelig rot av skistaver, fiolinkasser, gitarer, notestativ og verktøy. Her klekkes det ut melodier og tekster, som praktisk talt selges i de tusen hjem, skal man dømme etter alle platene som henger på veggen både i sølv, gull og diamant.

– Jeg «kladder» musikken her oppe, sier Øystein, – og tekstene får jeg fra et postordrefirma i Sverige, og noter lærte jeg på folkeskolen, sier han med et bredt glis.

(Vera Myhre, VG 21. juli 1979)