«Press i pysjen» – høstens revy på ABC-teatret – skal ha première 11. oktober. Og revydirektør Øystein Sunde og hans medskuespillere Mari Bjørgan, Kari Svendsen og Iver Medaas har levd et tilbaketrukket liv i våre dype skoger under første del av tekstpuggingen foran revyen.

Men mandag inntas ABC-teatret for å finpusse både tekst og musikk.

– Jeg har skrevet mesteparten av revyen selv, sier Øystein Sunde til VG. – Men jeg har fått litt hjelp av Trond Viggo Torgersen, Alfred Næss, Yngvar Numme og Ivar Medaas til noen bidrag.

– Det er første gang jeg prøver meg på denne formen. Det er egentlig en naturlig utvikling fra «Hallo i luken»-showene med Ole Paus og Anne Karine Strøm, og «Selvskudd og gode miner», som jeg gjorde sammen med brødrene Wibe. Det er spennende å se om publikum liker denne formen for underholdning vi fire skal lage.

Turné

I tillegg til de fire på scenen, skal Terje Venaas ha det musikalske ansvaret. Og de kostymene som skal brukes, er kreert av Kjell Torheim.

– Jeg har pantsatt gård og grunn for å få dette til å gå. Optimistisk nok har vi leid ABC-teatret året ut. Og dersom det skulle bli behov for det, har vi muligheter til å spille utover vinteren 1980. Vi håper også å få denne revyen ut på turné rundt i landet på vårparten neste år. Men det er langt fram, smiler Øystein. – Nå er det bare premièren og tekstpugging vi har i hodet.

Konkurranse

Øystein Sundes medskuespillere består av både gamle og nye bekjente. Han og Ivar Medaas har jobbet sammen flere ganger tidligere, og Kari Svendsen spilte sammen med Øystein i Christiania Fusel og Blaagress.

– Mari Bjørgan traff jeg første gang i år, da vi holdt på med opptakene til fjernsynsprogrammet mitt, sier Øystein. – Hun var ekspeditrise i en sketsj om 2002-motene. Det ble til at vi også sang en sang sammen, og dermed var grunnlaget for samarbeid lagt. Det er veldig vanskelig å få skuespillere til å være med på revy. Ingen tør lenger satse på å ta permisjon fra teatrene de er ansatt på. De vet ikke hva som kan skje dem når de kommer tilbake.

– Dessuten er det jo nærmest umulig å forutsi hvor lenge en revy vil bli spilt.

– Det blir to revyer i Oslo denne høsten. Har vi behov for det?

– Jeg håper og tror det er grobunn for begge. Revyene blir sikkert forskjellige i form og innhold, og publikum vil få en glimrende anledning til å vurdere to revyer mot hverandre, avslutter Øystein Sunde.

(Kurt Bakkemoen, VG 22. september 1979)