– Vi har hatt noen sure uker, og vi har hatt bra uker – det har gått opp og ned som en heis. Men vi kom oss vel i havn til slutt.

Øystein Sunde puster lettet ut. Nyttårsaften leverte han sammen med Ivar Medaas, Mari Bjørgan og Kari Svendsen siste forestilling av revyen «Press i pysjen» En revy som vel ikke ble den suksessen mange hadde ventet.

Pant

– Konkurransen om revypublikumet var hard. Interesserte hadde jo både oss, Frøland på Chat Noir, L/L Wang og Nilsen, Tramteatret og lystspill på Torshov-teatret å velge mellom. Men jeg er ikke skuffet over den oppslutningen «vår» revy fikk. Jeg har lært meg at man skal være forsiktig i denne bransjen, og hadde ikke gjort meg for store forhåpninger, sier Øystein Sunde nøkternt.

Før premièren på «Press i pysjen» i oktober i fjor uttalte Sunde at han hadde «pantsatt både gård og grunn» for å skaffe til veie startkapitalen. Men noen fraflytting fra det nye huset på Skarnes ble ikke nødvendig.

– Nei, heldigvis. Jeg er jo ikke engang ferdig med huset, ler Øystein Sunde.

– Men revy var hardt, nå orker jeg ikke engang tenke på rim. Vi tar oss en liten ferie fram til slutten av januar, da skal vi på turné med «Press i pysjen». Turen går i første omgang til Sørland og Vestlandet og over fjellet tilbake til Østlandet igjen. Men hvis det går bra, er det mulig vi legger ut på en større tur senere. Utover det har vi ingen planer med revyen i tiden framover. Vi tar et skritt ad gangen.

– Hva så med din egen «karriere»?

– Den ligger på is foreløpig. I slutten av januar skal jeg være med i et TV-program sammen med Jon Skolmen og Trond Viggo Torgersen, der vi tar for oss telefonens historie. Jeg skal også være produsent for en plate. Resten av den hardt tiltrengte fritiden min skal jeg bruke til modellflybygging – og selvfølgelig husbygging, avslutter Øystein Sunde.

(Morten Stensland, VG 3. januar 1980)