Nordmenn på påsketur – solbadolje, høyfjells-hotell, kø i skiheisen og i svømmebassenget, trengsel rundt lunsjbordet, dampende badstu, glødende solarium.

Videre hører med: Pinne før middag, røde neser, brukne bein, bobledresser og slalåmstøvler, solbriller og Swix, hjelpekorps og letemannskaper, si fra hvor du går og grav deg ned i tide.

Årets mest slitsomme ferie nærmer seg raskt, og ikke alle er så heldige at det ikke er noen skam å snu.

Iallfall er det ingen vei tilbake for trioen Anne-Karine Strøm, Ole Paus og Øystein Sunde. Hotell-revy er ikke lenger et begrep som er forbeholdt Vestfold om sommeren. I år drar også løyene til fjells, nærmere bestemt til konferansesalen ved Beito Høyfjellshotell, og under tittelen «Engler i snøen».

Eksperiment

– Det er et eksperiment, og vi er veldig spente, sier Ole Paus og Øystein Sunde, som i et par dager har vært på Beitostølen for å ta lokalene i øyesyn, samt utveksle ideer og snekre sammen et revyopplegg.

– Påsken blir selvsagt rammen omkring det hele: Høytid, snø, benbrudd og frelse, for å si det sånn.

– Men så alvorlige ting spøker man da ikke med i Norge?

– Nåja, vi skal ikke boltre oss så veldig med frelsen, beroliger Ole Paus. Men det er klart det ligger mye muntert i tradisjonell norsk påskefeiring.

Familier

– Hva slags publikum regner dere med? Skandinaviske jet-setere med feite konti?

– Vi regner rett og slett med vanlige familiemennesker og mange barn. Du kan jo selvsagt lure på hvordan folk får råd til å ligge på hotell hele påsken. En god del av dem tror jeg sparer til en slik ferie hele året, sier Øystein Sunde.

– Vi har iallfall ikke tenkt å sparke dem bak fordi de reiser til fjells. Pengene sine skal de få lov til å ha i fred. Man oppsøker ikke folk på høyfjellet for å provosere. Vi har et visst håp om å more folk, sier Ole Paus. – Misjonerende oppdragere har vi ikke tenkt å være.

Forskjellige

– Dere er jo ganske forskjellige som artister. Går det på egenarten løs å gå inn i et slikt samarbeid?

– Vi har jo jobbet sammen før med «Hallo i luken». Vi er ulike på mange måter, men også beslektet. Disse to dagene har vi snakket mye sammen, og det skorter ikke på ideer. Noe av stoffet har vi hatt liggende en stund, men noe skal også lages nytt. For eksempel kunne det være morsomt å lage et spesielt barneprogram, sier Paus/Sunde.

Tirsdag, onsdag og torsdag i påskeuken spiller de åpne forestillinger, påskeaften er billettene forbeholdt hotellets egne gjester.

(Åsne Kolberg, VG 14. mars 1981)