Hege Schøyen og Øystein Sunde oppdaget hverandre under fjorårets Chat Noir-revy «Med floss på Katta». Nå spiller de sommerrevy i Kristiansand, og i oktober slår de talentene sine sammen og drar på en landsomfattende turné.

Hege og Øystein drar ikke på veien alene: De skal ha med seg den amerikanske trioen «The Silver King Band». De skal sørge for akkompagnement på vaskebrett, munnspill og piano.

– Jeg fikk høre denne trioen i Tønsberg i fjor sommer og ble helt frels på dem, sier Øystein Sunde.

– Forestillingen som foreløpig er navnløs, skal settes i scene av Yngvar Numme. Det blir stort sett bare nytt stoff, men vi kommer nok til å ta med et par nummer vi ikke har hatt på turné før.

– Jeg må ha med mitt eneste solonummer hittil – pønkeren, sier Hege, som sammen med Øystein drar på sin første store turné til høsten.

– Det er først de to siste ukene det har gått opp for meg at jeg faktisk nå lever av å underholde folk, sier Hege.

– Det verste med revyspillingen var å venne seg til å bruke falske øyevipper, smiler Hege.

– Jeg holdt på å bli gal av alle klesskiftene, sier Øystein. – Jeg har følelsen av at jeg det siste året har skiftet kostymer i ett sett.

Innrømmer

– Jeg har med mange kassettbånd med tekst og musikkideer mens vi jobber i Kristiansand, og jeg håper vi får litt tid til å begynne å skrive noe. Det skal tross alt lages godt over en time med nytt stoff, sier Øystein.

– Jeg skriver foreløpig ikke noe. Jeg har så mange bremser, forteller Hege. – Egentlig vil jeg være verdensmester med en gang, men oppe over all treningen og fiaskoene for å nå dit. Skulle jeg skrive musikk, måtte det være topp fra begynnelsen, skulle jeg danse, måtte det også være perfekt fra første trinn, sier Hege, som til tross for tilbud om platekontrakt ikke vil gi ut noen plate før hun har noe skikkelig å komme med.

– Det er mulig det blir en LP som resultat av showet vårt, legger Øystein til.

(Kurt Bakkemoen, VG 16. juli 1983)