Mår’n du! – det musikalske showet med Øystein Sunde og Hege Schøyen i spissen kan trygt anbefales som høstlig mosjon for smile- og lattermusklene.

Godt assistert av den amerikanske trioen The Silver King Band, farter nå Hege og Øystein land og strand rundt med sitt show fra duoens revyer på Chat Noir, Kristiansand og Tønsberg, men det aller meste er nytt.

Munndiaré

Som vanlig holder Sundes tekster godt mål. Hans munndiaré er velkjent, og uten ondskap sparker Øystein i øst og vest: enten det er til pastor Hans Bratterud, våre moderne VVS-forhandlere, jetseterne som farter mellom Geilo og Hankø eller 60-årenes visebølge som fortsatt plager enkelte.

Sunde er i sentrum, men Hege Schøyen får også vist at hun er et revytalent i vekst. Hennes «Pubertetsproblemer» er allerede en miniklassiker, og hennes «Skilsmisse» og «Skapelseshistorie» vekker både latter og ettertanke.

Det må være vanskelig å jobbe sammen med Øystein Sunde på scenen. Hans ordkjapphet og improvisasjon kan være vanskelig å parere, men Hege Schøyen kommer godt fra det, selv om hun av og til spruter ut i full latter over Sundes kommentarer.

Svingende

Sammen er de best i «Jo flere kokker» og «De dummes forbund». Om Sunde/Schøyen er i sentrum, får også trioen The Silver King Band sin del av applausen med sin svingende musikk på munnspill, piano, elektrisk vaskebrett! Og ikke minst munnspill og fingerbøl.

Lillehammer-publikumet var vanskelig å få i gang, men når først kontakten var opprettet midtveis i forestillingen, var det lett match til mål for den hyggelige halvannen timen …

(Kurt Bakkemoen, VG 5. oktober 1983)