Øystein Sunde er ikke blant Norges mest produktive platesjarmører. I løpet av de 16 årene han har holdt på, har han bare gitt ut 10 LP-plater. Hans nyeste LP, «Overbuljongterningpakkmesterassistent», går med sine 37 bokstaver over i historien som en av de lengste platetitlene.

– Jeg prøver å kombinere det å være plateartist, revyskuespiller og konsertartist, sier Øystein Sunde. – For ikke å bruke meg opp som artist, og for å få tid til de tre kunstformene, går det lange perioder mellom hver gang jeg lager en LP, drar på turné eller står på revyscenen.

I år blir det både LP, en liten 14-dagersturné og revy på Øystein Sunde. Den munnrappe artisten har allerede solgt 30 000 eksemplarer av LP’en og plassert seg på 8. plass på VGs LP-barometer. Hans 14 dagers presentasjonsturné går mot slutten. Så er det noen strøjobber i mai, før en miniturné i juni.

I august rykker Øystein Sunde inn på Chat Noir sammen med Vazelina Bilopphøggers og Hege Schøyen. Det blir revypremiere 4. september.

Revyerfaring

– Jeg er faktisk den som har mest revyerfaring av det ensemblet som skal spille på Chat Noir i høst. Det er tredje gang jeg spiller en høstrevy. Første gangen var sammen med Grethe Kausland og Dizzie Tunes i 1973, andre gangen sammen med Jon Skolmen, Harald Heide-Steen og Family Four i «Floss på Katta».

Gleder meg

– Jeg gleder meg til å spille revy igjen, men nervene kommer nok. Jeg gjør ikke noe av å spille samme stykke en hel sesong, det er kjempemoro å møte publikum, som er forskjellig og nytt hver kveld. Det du blir lei av, er alle klesskiftene og omsminkingen, sier Øystein Sunde, som selv har vært med på å skrive til revyen sammen med Yngvar Numme og Alfred Næss.

«Overbuljongterningpakkmesterassisten» er en tittel som, ifølge Sunde, ligger lett i munnen. Når det gjelder omslaget, med artisten i sølvlaméjakke, gullslips og en vakker jente bak mopeden, kommer følgende melding: – Har du lang, fin tittel, prangende og jålete klær, så vinner du prinsessen og halve kongeriket selv om halve ræva henger utafor!

Bilviser

I motsetning til Øystein Sundes forrige LP, «I husbukkens tegn», inneholder denne ingen revynumre, men mange bilviser.

– Hvilket forhold har du til Grand Prix?

– Det er et kjempesirkus som jeg skal se på TV. Jeg står helt på utsiden av dette sirkuset, selv om jeg har deltatt en gang. Det skjedde i 1974, da jeg og Benny Borg sang «Syng en enkel sang». Det ble en fjerdeplass, selv om jeg bare husket det første verset, og måtte improvisere teksten på to vers under direktesendingen, sier Øystein Sunde.

(Kurt Bakkemoen, VG 26. april 1986)