Trubaduren og humoristen Øystein Sunde er tildelt Jens Book-Jenssens minnepris 1986. Æresbevisningen, en sjekk på 15 000 kroner, ble overrakt av Book’en selv, og seremonien fant selvfølgelig sted under kastanjekronene i Bygdøy allé.

– Denne prisen har ikke noe preg av å skulle understøtte en vaklende kunstnerkarriere, sa formannen i komiteen som innstiller kandidatene, Barry Matheson.

– Tvertimot skal minneprisen deles ut i Jens Book-Jenssens ånd som inspirasjon til en aktivt utøvende artist med revybakgrunn. Andre krav er at den utvalgte må ha gitt ut plater og dessuten ha turnert over hele landet.

Fjerde prisvinner

Minneprisen deles ut av et fond som ble opprettet av overskuddet fra jubileumskonserten i Chat Noir 1980, da Book’en fylte 70 år. Øystein Sunde er fjerde prisvinner. Tidligere har Stein Ingebretsen, Kari Svendsen og Kine Hellebust hatt samme ære.

– Kona truer med å ville bruke prisen til å pusse opp kjøkkenet, sier en smilende Sunde. Han har som vanlig travle dager. Siden den nyeste LP-platen «Overbuljongterningpakkmesterassistent» kom ut i april, har det vært turnévirksomhet land og strand rundt.

I sommer blir det full jobbing med revyen «Lufta er for alle» fra fjorårets sommershow i Tønsberg. Nå skal den pyntes på og utvides til en to-akter som skal ha première på Chat Noir 4. september. Andre hete navn i dette showet er Hege Schøyen og Vazelina Bilopphøggers.

(Britt Rogstad, VG 14. juni 1986)