Helgen er gått med til å planlegge den nær forestående turneen min. Det betyr at tiden stort sett er gått med til å sitte i telefonsamtaler med impressarioer og musikere. Turneen starter i Båtsfjord 16. september. Jeg drar sammen med Jonas Fjeld og bassisten Olaf Kamfjord. Innimellom forberedelsene er det en viss pågang fra nærradiostasjoner og andre media.

Fra i dag tar jeg meg imidlertid noen dager fri og drar til Haukeliseter sammen med Alfred Næss. Vi skal fiske ørret. Jeg har ikke noe greie på fisking, men Alfred har greie på det også – som alt mulig annet.

Andre private sysler har ligget rolig siden i sommer. Jeg tenker på modellflyet, som har ligget nedpakket siden modellflyleiren på Pellestova i sommer. 100 modellflygere var samlet, og det største flyet hadde et vingespenn på 8,3 meter. Det var rent uhyggelig.

Ellers går jeg rundt og gleder meg over at LP-platen «Kjekt å ha» selger som varmt hvetebrød. Jeg tror den er gått i 50 000 eksemplarer nå. Det er jo over all forventning, men en fin markering. Det er snart 20 år siden jeg kom ut med min første plate, og det er tre og et halvt år siden den forrige.

(VG 11. september 1989)