Mye kan sies om Øystein Sunde. En ting er sikkert – han er morsom! En folkelig humørspreder. Slik kan man oppleve ham på Dizzie Showteater nå.

Med 120 kilometer i timen stuper han gjennom verbale ablegøyer. Delvis er det hylende morsomt, men noe har vi hørt en del ganger før. For å sitere ham selv – han går nesten litt av skaftet.

Kavalkade

Showet er en kavalkade av Sundes repertoar gjennom 20 år. Det betyr mange sjarmerende gjensyn, med sanger om vannsenga, jaktprat, hippievise, ambassadeprat og mye annet som er kjekt å ha. Hver eneste låt introduseres med assosiasjoner som er spika sprø og iblant herlig fornøyelige. Er du ikke med hele tiden, går du glipp av små utsøkte detaljer.

Han har en fortreffelig nese for å observere hvordan det egentlig er fatt med saker og ting dra dagliglivet i Norge, enten det dreier seg om veikroer eller håndverkere – for ikke å snakke om guttepjokker i 7-8-årsalderen, av herr Sunde kun omtalt som «støy med møkk på»!

Sunde oser av spilleglede, men showet har så stor verbal fart at man føler seg en smule overkjørt. Men når man henger med i svingene, har lattermusklene nok å gjøre.

(Av Borghild Maaland, VG 23. januar 1991)