To samleplater med mange av perlene fra 25 år med norsk pop og rock. Mange av låtene foreligger nå for første gang på CD. Men bare på CD’en med Pussycats ligger det et seriøst ønske bak om å gi kjøperen informasjon om sangene og hvor de stammer fra. På platen med Øystein Sunde har plateselskapet gitt fullstendig blaffen i det.

På samleplaten med Pussycats – som bare gis ut på CD – følger det med et hefte som gir bakgrunnen for hver eneste av platens 28 låter (hele 1 time og 20 minutters spilletid).

Små korte orienteringer som også gir et fint innblikk i dette legendariske bandets historie. Heftet har også en kort orientering om hva som skjedde med Pussycats etter at de i 1968 ble kalt ut i militærtjeneste.

Her er fire nye låter, samt en del låter som er mikset for første gang i stereo, blant annet «Ebb Tide», som i denne CD-versjonen er rene lydopplevelsen. Det er Arve Strømsæther som står bak alt arbeidet med denne platen.

På dobbelt-CD’en med Øystein Sunde står det at informasjonen foreligger i innleggskortet i CD’en. Men der finner vi bare en rekke bilder av eldre menn på moped, som er Øystein Sundes store foto-hobby. Ikke en eneste opplysning om låtene i det hele tatt.

Det er trist. For historien om Øystein Sundes livlige karriere fra platens første låt, «Jaktprat» fra 1970, og fram til i dag, ville vært meget god underholdning som supplement til alle 40 låtene.

Det er nesten uforståelig at plateselskapet ikke har funnet det bryet verdt å fortelle kort om Øystein Sundes på mange måter eventyrlige karriere.

Men her har plateselskapet gitt ut en samleplate med Øystein Sundes 40 beste åter i løpet av 20 år i full fart for å tjene raske kroner. Ikke engang listen over låtene har plateselskapet klart å gjøre skikkelig. Her fins bare en lapp klistret på plastomslaget og heftet inne i CD-platen.

De 40 låtene er selvfølgelig nesten en endeløs rekke med høydepunkter, og mange har ikke vært mulig å få tak i på lenge, fordi de gamle platene til Sunde ikke lenger er å få kjøpt, utenom i antikvariater. Men det lille ekstra med litt nyttig informasjon, som mange slike CD-plater etter hvert er utstyrt med, mangler totalt.

(Av Børre Haugstad, VG 10. april 1991)