– Rent sludder! Jeg reiser ikke landet rundt for å levere mine plater, sier Øystein Sunde. Han refser Audun Tylden – sjefen for Sundes plateselskap Slagerfabrikken.

Han sa i går i Aftenpostens aftennummer at Øystein til høsten skulle reise Norge rundt og levere på døren en spesialutgave av dobbeltalbumet «Øystein Sundes 40 beste» til dem som var villige til å betale den nette pris av 9990 kroner.

– Det var en bløff, innrømmer Audun Tylden. Han bløffet Aftenposten til å skrive at Øystein Sunde skulle reise rundt, drikke kaffe med folk på kjøkkenet og ta en liten trudelutt etter at de hadde betalt 9990 kroner for en meget spesiell boks som skulle inneholde følgende:

Personlig

Personlige eiendeler fra Sundes kjeller som for eksempel dampende kjærlighetsbrev, kopi av dåpsattest og stiloppgaver. En skrue eller lignende fra Øysteins kjeller skulle også følge med, slik at dersom alle de som kjøpte boksen slo seg sammen, ville de kunne sette sammen et av de merkelige apparatene Øystein har i sin kjeller.

Spesialboksen ville komme med skinnhjørner og inneholde i tillegg til de to CD’ene fra samleplaten, en bonus-CD med tidligere ikke utgitte låter. Dessuten to visebøker og et særtrykk av det mest famøse mopedbildet som følger med «Øystein Sundes 40 beste». Det hele levert på døren av Sunde selv. Men det blir det altså ikke noe av.

Det som derimot er tilfelle, er at det til høsten kommer en litt billigere spesialutgave av «Øystein Sundes 40 beste», som er beregnet for de spesielt interesserte. En boks i 3000 eksemplarer skal antagelig selges for 999 kroner, på vanlig måte i platebutikkene.

Populær

Den allerede eksisterende utgaven av den doble samleplaten med Øystein Sundes 40 beste låter, er meget populær i Norge nå, og ligger denne uken på 2. plass etter Roxette på VG-listen.

– Den  nye spesialutgaven kommer, i tillegg til et signert fotografi av Øystein Sunde, til å inneholde de to CD’ene fra samleboksen, en bonus-CD, to visebøker, et særtrykk av mopedbildet og en historikk over Øystein Sundes karriere.

Svar på kritikk

Grunnen til at Audun Tylden allerede nå har gått ut med planene om denne spesialutgaven til høsten, er følgende:

– Det var et svar på VGs kritikk forrige onsdag av «Øystein Sundes 40 beste», som ikke inneholder noen opplysninger om låtene eller noen historikk om Øystein Sunde, sier Audun Tylden, som i all hast fikk samleplaten ut på markedet for et par uker siden.

(Av Børre Haugstad, VG 18. april 1991)

*) Heller ikke denne spesialutgaven, som skulle få navnet «Sundes super-eske», ble det noe av. Imidlertid fikk det neste opplaget av «Øystein Sundes 40 beste» et innleggshefte med en fyldig historikk.