Gitarkamerat Øystein Sunde kan ha tapt over en million kroner på pengeplassering i forsikringsgiganten Lloyds i London. – Sure penger å betale, men jeg har økonomisk ryggrad til å bære det, sier Sunde til Aftenposten.

Sammen med en rekke andre norske privatpersoner ble han i 1988 medlem i Lloyds. Det viste seg å være på et maksimalt uheldig tidspunkt. Lave forsikringspremier og høye utbetalinger har påført selskapet store tap de to siste årene.

For å bli medlem i Lloyds må man bl. a. tilfredsstille et krav om en formue på minst 100 000 pund, ca. 1,1 millioner kroner. Frem til 1988 kunne Lloyds-medlemmer som hadde stilt formuen sin som garanti, få en avkastning på 15-20 prosent. Når tapene kom, måtte imidlertid garantien innfris.

– Over millionen

Øystein Sunde , som er en av Norges mestselgende plateartister, vil ikke ut med hvor mye han har tapt. Men ifølge Aftenposten kan beløpet til sammen for i fjor og i år komme på over en million kroner. Det kan også bli tap neste år.

– Jeg var klar over risikoen, men ante ikke at konsekvensene kunne bli så alvorlige. Vi stolte på rådgiverne våre, sier Sunde. Han ble vervet gjennom formidlingsselskapet Fidentia.

– Medlemsskapet har jeg beholdt, og jeg tror på en positiv utvikling de nærmeste årene.

Om halvannen uke offentliggjøres Lloyds-regnskapene for 1989. Ifølge kommentatorer er det ventet et gigantunderskudd på bortimot 20 milliarder kroner.

(Av VG 4. juni 1992)