«Lille Grethe» fikk en treukerskontrakt med Dizzie Tunes her i Tønsberg i 1972 – nå har samarbeidet vart i 20 år!

– Jeg har ikke angret en dag – og elsker gutta mine mer enn noensinne, smiler Grethe Kausland mot Yngvar Numme og resten av Dizzie-gjengen. I kveld er det première på jubileumskavalkaden «20 år fra scenekanten» – en skikkelig mimreforestilling hvor også Benny Borg og Øystein Sunde er med på laget.

Har pussa tenna

– Jeg har pussa tenna til New Yokke, sier Yngvar Numme, som har børstet støv av sine glansnummer fra 20 år tilbake i tiden. «På scenekanten» het showet i 1972.

– Det er mange nummer som er helt ubrukelige i dag, men vi har spritet opp en del gamle perler, og har med mye stoff fra «Memories of Music», som gikk for 650 fulle hus etter premièren i 1979.

Av totalt åtte Dizzie Tunes-show er det bare «Festsprell» (1990) som ikke har hatt première på Klubben Hotel i Tønsberg.

– Vi liker oss her, og har vel egentlig bare ført tradisjonen videre siden den gang Rolv Wesenlund og Harald Heide-Steen jr. begynte med sommerrevy her i 1969, sier Yngvar Numme.

Kjent stil

Benny Borg trekker i sitt velkjente Elvis-kostyme og skjelver med beina i kjent stil, slik han har gjort det 1200 ganger før …

– Kostymet er ikke sydd ut en eneste gang, forsikrer Benny. Han hoppet inn på Dizzie-laget i 1974 for et fire ukers engasjement, som nå er blitt til 18 år. En skjeggete Øystein Sunde var med i ensemblet i 1972.

– Jeg ksal ikke mimre, men pludre og kose meg litt, sier Sunde og trår til med sin sensurerte «Frøken Bibelstripp» fra scene kanten i kveld. Det handler om gospeljenter med puppa i været.

PS! Dizzie Tunes har spilt sammen i 33 år. – 50-årsjubileet tar vi på gamlehjemmet, gliser Yngvar Numme.

(Av Anita Fleime Syversen, VG 30. juni 1992)