Dizzie Tunes er en gjeng sløye scenefanter. Jubileumskavalkaden «20 år fra scenekanten», som hadde premiere i Tønsberg i går kveld, har en tittel som røper en gruppe med solid sceneerfaring. Men det tittelen ikke sier noe om, er at Dizzie Tunes knapt har vært bedre enn nå.

Sommerens show består av gamle godbiter, anrettet og satt sammen på en frodig og kjapp måte til frisk og fin ferskvare.

Hva man skal kalle denne gjengen, er ikke godt å si. Entertainere er jo et godt norsk ord. Musikalske underholdere. Klovner. Imitatorer. Komedianter. Alt passer.

Etter lykkehjulsmetoden starter de jubileumsshowet med finalen. Etter trampeklapp, blomster og ekstranummer kan showet starte. Tor Erik Gunstrøm åpner ellevilt som hardrock-gitarist. Så smeller gruppen i med en hyllest til kjempestore Lille Grethe som de jobbet sammen med for første gang for tyve år siden.

Samarbeidet har utvilsomt vært et lucky strike for Grethe, men Grethe har også jammen vært et lykkekast for Dizzie Tunes. I nummeret «Det begynte i Horten» viser hun suverent at hun leder an i fagets mesterklasse. Med bittesmå midler tegner hun strålende portretter. Den dama finnes det bare en av, og laurbærkransen hun fikk etter premieren, bør hun bære til daglig.

To andre av dizzienes faste hjelpere er også med i årets sommershow. Benny Borg har 18 års fartstid, og bidrar med sine suksessfigurer Tore Skogmann og Elvis. Øystein Sunde viser spennvidde ved å grave fram sin ur-vise «Jorsal Far» og sin aller nyeste, hittil selvsensurerte «Frøken Bibelstripp».

Men gjennom hele showet er det Dizzie og musikken som er tyngdepunkt og drivkraft. De mange års samspill har gjort dem så trygge på hverandre at de hemningsløst tør bruke improvisasjon. Ingen vet når partneren kommer med innøvd replikk eller når de får en nylaget blødme i fjeset. Selv i gode gamle «New Yokke» klarer Yngvar Numme å gi partner Tor Erik Gunstrøm og publikum overraskende svar.

I små glimt knirker det litt, i gjengene, men det altoverskyggende er at det er et forrykende underholdende show.

(Av Astrid Sletbakk, VG 1. juli 1992)