TØNSBERG: Øystein Sunde (60) er bekreftet som sommerentertainer i Rica Klubben Hotel.

Sunde er langt fra ukjent med Klubben-salen. Han har spilt, sunget og lekt her før, ikke minst den store Gitarkameratene-sommeren 1993. Årets satsing heter «Sånn er’e bare», og har gått for fulle hus på Oslos Dizzie-teater siden i fjor høst.

«Heldigvis er han fortsatt på høyde med seg selv», skrev Aftenposten etter premieren i september. «Sunde er (i likhet med sitt publikum) blitt litt eldre, men uten å miste et nanogram av sin ustyrlige scenesjarm».

Justert versjon

Tønsberg-premiere blir onsdag 27. juni. Selv om 70.000 mennesker har rukket å se forestillingen, skal den ikke ha stivnet ennå.

– Den blir hele tiden oppdatert, bedyrer Kristin Gulbrandsen, presseansvarlig ved Dizzie Showteater, på vegne av produsent Jørg-Fr. Ellertsen.

– Øystein er jo en mann som er opptatt av ting rundt seg. Så forestillingen lever hele tiden, med små justeringer og forandringer, sier Gulbrandsen.

Gleder seg

Bandet heter fortsatt Meget i Sløyd. Terje Kinn spiller banjo, Stein Bull-Hansen gitar og mandolin, Øystein Fosshagen fele, Knut Hem dobro, for ikke å glemme vestfolding Olaf «Knerten» Kamfjord på bass.

Morten Ertsås i Rica Klubben Hotel gleder seg.

– Dette ser vi på som kjempepositivt. Sunde er veldig riktig, både som artist på det nivået og opp mot publikum. Vi har stor tro på dette, sier Ertsås.

«Sånn er’e bare» spilles ifølge programmet ut juli, med muligheter for forlengelse.

(Inger Lise Børringbø og Emil L. Mohr, Tønsbergs Blad 25. april 2007)