Øystein Sunde har funnet «skreppa si».

Vår fremste trikke-trubadur, Øystein Sunde, giftet seg lørdag. Hva var da mer naturlig enn at brudepar og gjester drog til gilde om bord i sporveiens fineste blåtrikk?

Det var en ferd det kommer til å gå gjetord om. Turen gikk fra Storo klokka seks og endte på Frogner en drøy halvtime senere.

Hele tida var det servering og dixieland-musikk. Billettørens plass var overtatt av tubaisten i Magnolia Jazzband og bare det var nok til at «vanlige» folk som stod på holdeplassene langs ruta og ventet, fikk et underlige uttrykk i ansiktet etter at de først hadde tatt et skritt fram for å stige på, og så oppdaget at dette slett ikke var den vanlige trikken til Majorstua.

Kjøgemeister fra tryllekunstneren Tore Torell, for anledningen kledd i grønt som tok imot gjestene ved forreste dør og skjenket en cocktail som virket av seg selv og som slett ikke var avhengig av trylleformular.

Så ble gjestene overtatt av den bedårende brud, 22 år gamle Gudrun Grydeland. Hun var kledd i en nydelig dansk modellkjole i et kreppaktig hvitt stoff med tilhørende bredbremmet hatt. Brudebuketten var også i hvelhvitt sammensatt av roser og freesia. Brudgommen hadde for anledningen pynta seg opp han også, stilte i burgunderfarget smoking med hvit rose i knapphullet.

Bakover i trikken ble det brattere og brattere etter hvert som man nærmet seg Briskeby og Frogner. Der hadde de øvrige medlemmer av visejuntaen slått seg ned med instrumenter. Der var Lille-Bjørn uten genser fra «Det Nye». Til gjengjeld hadde han kaktusen fra NÅ i knapphullet. Der var Finn Kalvik og Øystein Dolmen (halvparten av Knudsen og Ludgivsen) og Halvard Kausland (mannen til Grethe) og alle konene til Dizzie Tunes som ventet på at mennene skulle slutte seg til dem etter premièren på Chat Noir. Det gjorde de.

I alt vel 60 gjester ble plukket opp av denne jubeltrikk. Tore Torell avslørte at det hele kostet den latterlige sum av 450 kroner. For det fikk man stallens fineste trikk, fører og en mann i flott sporveisuniform som så til at stemningen var på topp hele tida.

– Tenk hvor dyrt det ville blitt hvis alle disse menneskene skulle tatt drosje. Ikke bare det, tenk hvor ukoselig det ville vært. Mye mer gøy å ta trikk, sa Tore Torell da målet var nådd og gjestene var rystet sammen til topp stemning før festen var i gang.

I dag skulle Øystein Sunde være i studio for å gjøre nye plateopptak. Er han ikke kommet dit, feirer han bryllup ennå, må vite.

(Arvid Bryne, Dagbladet 17. februar 1975)