Rappkjefta og treffsikker, briljant gitarist og en revystjerne av de sjeldne. Jo da, det har ikke manglet på superlativer for artisten Øystein Sunde, som lørdag 12. oktober gjester Molde.

Gjennom over 20 år har Sunde underholdt og moret det norske folk, med viser som i dag er blitt allemannseie. Kunstnerisk har også Sunde hatt suksess de siste årene. Med Spellemannsprisen og som behørig tiljublet medlem av Gitarkameratene. Ikke noe tyder på at «ordmitraljøsen»» fra Skarnes er på vei ut av rampelyset med det første.

Med et repertoar som treffer både unge og gamle, med tekster som har både ren humor, satire og ironi. Ikke så rent få samfunnsgrupper har måttet tåle et pek fra Sunde, men de fleste har ledd hjertelig med. For, selv om Sunde harselerte med Akersgata i sangen «Smi mens liket er varmt», ga de selvsamme aviser mye ros til årets Sunde-show.

Så gikk da også hans 20. års jubileumsshow for fulle hus hele 37 ganger på «Dizzie» i Oslo. Det er den samme forestillingen Sunde kommer med til Molde, og han har også med seg «Radioballetten», hvor vi finner Einar Hagerup (trommer), Johnny Sareussen (bass) og Åge Westgårdsrønningen (gitar). Og ikke minst den amerikanske felespilleren Holly O’dell.

(Jan I. Tomren, Romsdals Budstikke 4. oktober 1991)