Øystein Sunde har som kjent kommet med oppfølgeren til storsuksessen «1001 fnatt». I lengre tid har de villeste rykter sivet ut fra platestudio om at den nye er enda mer gal enn debutplata. Nå som «Det året det var så bratt» (og siden har terrenget blitt mer og ulendt) foreligger, kan vi i hvertfall konstatere at plata ikke er så «vill» som det var grunn til å frykte.

Sunde har utviklet se til å bli norsk pops store humorist, og det er ikke så unaturlig at han nå er innehaver av Flåklypa-hjemmebrenneriet som Kjell Aukrust har rekonstruert. Sunde satte stor pris på det, men forsikrer at det bare skal brukes i dekorasjons øyemed. Aukrust og Sunde skildrer begge folkelivet på en humoristisk måte, men det er allikevel stor forskjell på deres stil.

Visene Sunde skriver kan nok av og til virke litt for krampaktig morsomme, og det er nettopp det han og produsenten Mikkel Aas bør være oppmerksomme på til neste gang. Men bevares – de mange som har sans for crazy-humor vil få en festlig stund ved avspillingen av «Det året det var så bratt».

Denne gang har han fått med seg enda flere musikere, og Øystein Sunde imponerer fortsatt som multi-instrumentalist. Nå skulle det imidlertid vært morsomt å få en LP fra Christiania Fusel & Blaagress også.

(St. Dag., Dagbladet 21. september 1971)