Øystein Sunde: Det året det var så bratt. Ti døgn ute og to døgn fri – Det året det var så bratt – Hvis dine ører henger ned – Dill Pickles Rag – Andpust-Olga – Piken fra konfeksjonsfabrikken – Jeg har sjekka opp ei stripteasedanserinne – Regle om reklame – Danse vals med deg – Fender-slåtten – To igjen – Ofte skinner lykkens stjerne ganske nær.

De fleste låter skrevet av Sunde, og foruten ham på div. gitarer, mandolin, dobro, kazoo, støvsugerslange, gjøkur, Super Fuzzbox GT og Volvo Proviant, medvirker bl. a.: Lillebjørn Nilsen, Helge Hurum, Espen Rud, Finn Eriksen og Jan Garbarek.

Sprøingen fra Lambertseter er sluppet fri igjen! Dette til advarsel, hans nye LP er nemlig minst like vill som den første. Utstyrt med nærmere tretti impliserte og et utvalg instrumenter som aldri før har sett sin like, har han snudd opp ned på Rosenborg Studio i sommer, og resultatet av aktiviteten er så absolutt hørverdig.

Humoren ligger på det samme Mad/Konk-planet som tidligere, men i forhold til «1001 fnatt» er den viet større oppmerksomhet. Imidlertid er jeg redd for at en del av vitsene er for mosegrodde, og at platen derfor etterhvert kan miste sin underholdningsverdi. Dette er likevel ikke så mye å være redd for, musikalsk er den uhyre variert, med «rægtaim», «køntri», blues, foxtrot, vals, småjazz og progressiv pop representert. At utførelsen er prikkfri vil man forstå etterhvert som man ruller opp platens synderegister.

Jo oftere man lytter til dette året, jo flere musikalske genistreker og krumspring vil man oppdage, så man kan trygt slippe villmannen Sunde og hans tornado inn i huset.

(B. Lien, Adresseavisen 19. oktober 1971)