Ny vise av Øystein Sunde lanseres i Fjernsynets «Flimra» kl. 22.00 i kveld. Den ytterst innfallsrike ordsjonglør har denne gang tatt for seg Telefonkatalogens velmente forslag til stemningsfulle juletelegrammer, bedre kjent som «XLH-telegrammer», på katalogside 8 for Oslo-telefonen.

Her skulle det være rike muligheter – vi siterer tilfeldig fra forslagene: «Mens juleklokkene kimer sin hilsen over jord / i julens stille timer, går tankene ombord». Eller: «Fra oss her hjemme til deg der ute / God jul til deg og alle på din skute». Telegrammene får tonefølge av rock’n’roll-melodier.

Øvrige deltakere i «Flimra»s bidrag til jul er blant andre vår mann Terje Mosnes, som har gått julenissen nærmere etter i sømmene og bringer sin usminkede, halvdokumentariske rapport i kveldens sending.

Videre har Radka Toneff komponert og skrevet en personlig julesang, som hun selv fremfører. Erik Fosseid – programmets faste tegner – har laget en julecollage, mens fotograf Jan Schwarzott har illustrert – eller «billedlagt» som det visstnok heter i sjargongen – Mahlers 2. symfoni, «Oppstandelsen».

Svein Erik Børja, regi og opplegg, understreker at alt stoff er originalprodusert. De medvirkende fikk i oppdrag å gi «Mitt bidrag til julen», – et oppdrag som nå er utført, slik at resultatet av anstrengelsene kan besiktiges på skjermen i kveld.

(Dagbladet 23. desember 1971)