Øystein Sunde er endelig premiereklar Hans nye show er blitt utsatt gang etter gang. Nå er ventetiden endelig over!

Øystein Sundes (74) nye show «Karusellskapssyk», har vært utsatt minst åtte ganger på grunn av pandemien – og mange hadde mistet motet av mindre. Men det har ikke ført til at strenge-virtuosen fra Skarnes ville avlyse.

18. august er han tilbake på Chat Noir i hovedstaden med nytt materiale både til latter og ettertanke.

Nylig var han på plass i de samme lokalene for å få en velfortjent statuett. Han ble tildelt Justerprisen i 2007, men selve statuetten fikk han først nå – en heder han satte stor pris på.

For de 200 heldige fremmøtte fremførte han nytt materiale. Noe av materialet jobber han fortsatt med frem til premieren, mens andre numre var fiks ferdig.

Blant dem var låten «Dødsbo», som er en liten omskrivning av Ravis hit «Dødssøt». – Jeg har en sang her som jeg kan. Det er en coverlåt, og for dere som er allergiske mot det, så får det bare være. Filharmonien spiller jo ikke annet enn coverlåter, sa han fra scenen til stor latter fra publikum.

I år er det faktisk 50 år siden Øystein Sunde lanserte sitt andre album, «Det året det var så bratt». Det er nok ikke rent få som har beskrevet fjoråret med nøyaktig de samme gamle ordene til Sunde.

Kanskje børster han støvet av den i sin nye forestilling – selv om han sterkt misliker å lene seg på tidligere suksesser. – Man skal ikke se seg tilbake. Det gjør jeg heller ikke. Jeg driver i humorbransjen. Når du har hørt en vits, så har du hørt den. Jeg liker å kunne servere noe nytt, se ting fra en annen vinkel, sa han nylig i et intervju med Dagsavisen.

Han mener nettopp dette er «kontrakten» han har med sitt publikum. De forventer noe nytt og gøyalt, og han gjør alt i sin makt for at de skal opplevde det.

(Tore Østvold, Se & Hør 13. juli 2021)