Selv om det generelt går litt saktere, er replikkene like kvikke som i gamle dager.

Ingrid Bjørnov og Øystein Sunde er underholdere av den gamle skolen. Sunde har jobbet med musikalsk humor og sylskarp vidd i over 50 år, mens Bjørnov for alvor fant sin indre humorist for 20 år siden da hun hadde fått Dollie-eventyret, for ikke si såpeoperaen, såpass på avstand at det gikk greit å tøyse om det.

Fullt hus

Sammen er de to lun dynamitt som nå er ute på turné, men om konserten er noe spesielt artig for mennesker under 30, er ikke lett å si. Sannsynligvis ikke, for det var godt voksne publikummere som fylte storsalen i Gjøvik kino til sist sete lørdag kveld. Da hadde de under hele koronaperioden tålmodig holdt på billetten og sett at konserten stadig ble flyttet på, derfor var det ikke noe å si på at responsen Ingrid Bjørnov og Øystein Sunde fikk kom fra 500 lengtende hjerter.

Uten band, bare de to ekvilibristene både når det gjelder instrumenter og kjeftamentet var det som holdt det gående i en halvannen time fra scena, og selv om man satt der og følte man hadde hørt det meste før, var det faktisk stort sett ferskt materiale som kom fra duoen denne kvelden.

Smart

Den røde tråden er pludring om hverdagslivets mange utfordringer (Bjørnov) og et ertende og smått syrlig skråblikk på samfunnets trender, styre og stell (Sunde). Bjørnov er skarp og vittig, men ingen stor vokalist. Sunde slet med stemmen denne kvelden, men selv om han har rukket å bli 75 år, er blikket og pennen like skarpslipt som før, fingrene også, stort sett.

Låta «Nedi med handa», om politikere som nesten greier å holde stien ren før de går i baret på en eller annen bar eller hotellrom, er klassisk Sunde-smart, som i betydningen hadde de ikke vært nedi med handa, kunne de vært partileder nå. Slike typiske Øystein Sunde-betraktninger gjør at det fortsatt er stas å oppleve den nå godt voksne odølingen på scene og plate.

Sunde er stjerna

Konserten eller forestillingen er liksom lagt opp som en smått spontan greie med de to sittende på hver sin stol der de nærmest kaster låter til hverandre. I avdelingen «ymse» er det nok i stor grad tilfelle også, for der presenterer Bjørnov og Sunde mer eller mindre dagsferske låter og ideer til hverandre og publikum, og det var her konserten var som aller best. Øystein Sunde er stjerna, men uten band blir han i 2022 litt tam. Men sammen med Ingrid Bjørnov som er god til å fylle inn de hvite feltene i sangene og gjennom mange år har fått solid erfaring og dreis på vittighetene, ble det stort sett under ett i høyeste grad en trivelig stund i Gjøvik kino denne lørdagskvelden.

(Frode Hermanrud, Oppland Arbeiderblad 2. mai 2022)