Fredag kveld hadde Ingrid Bjørnov og Øystein Sunde konsert på Brygga Kultursal. Folk fra hele landet var til stede, inkludert Oda Jensen Godvik og Kristian Kilde, som hadde tatt turen fra Drammen.

Til bursdagen sin fikk Kristian billetter til konserten av kjæresten Oda. Nå hadde endelig dagen kommet, og forventningene var skyhøyre.

Barndomshelt

Paret syntes det var veldig koselig med en tur i vårsola til Halden, og turen ble selvfølgelig toppet av konserten.

– Vi har aldri vært her før, så det var fint å sjekke ut byen, forteller Kilde. Og fortsetter: Vi har gleda oss lenge til showet. Jeg forventer kul musikk og rask ordgange.

Jensen og Godvik kunne også fortelle hvem som var favoritten av de to musikerne.

– Jeg har vokst opp med Øystein Sunde på grunn av pappa. Det er han jeg gleder meg mest til å se, forteller hun.

Fornøyd publikum

Da showet startet ble Sunde og Bjørnov møtt med stor applaus av en fullsatt Brygga Kultursal. Bjørnov startet med å fortelle at hun var glad for at de endelig kunne ha konsert igjen, og at det hadde vært to tøffe år med pandemi. Sunde startet å snakke om at han slet med å skjønne ny teknologi, og at han var frustrert over at hver gang han begynte å skjønne mobilen sin, så måtte han kjøpe ny igjen. Og den skjønte han selvsagt ikke nove av.

Dette ble selvsagt møtt av god respons, og man kunne høre latteren rundt hele salen. Sunde fortsatte med gode vitser og sanger, og spesielt setningen «Når David Attenborough gir seg som programleder, skal David Nittenborough overta» fikk fantasisk respons.

Og at de to veteranene vet å håndtere sine instrumenter (stort sett piano og gitar) ble ettertrykkelig bevist. Den gode responsen fortsatte hele kvelden, og showet var vellykket for både artistene og publikum.

Etter konserten var det fornøyde gjester som gikk ut av salen. En som var spesielt fornøyd var Veronica Johansen.

– Konserten var veldig bra og morsom. Sunde og Bjørnov er fantastiske, sier hun. Hun var heller ikke i tvil på hva favorittdelen hennes var.

– Favorittdelen min var da de dro fram ting om stortinget og politikere, det likte jeg veldig godt, avsluttet Johansen.

(Jesper Sandø Bjørneby, Halden Arbeiderblad 27. april 2022)